Шевиците и модата

Българската фолклорна традиция през погледа на Podium

Бродираните блузи, рокли, поли и мъжки ризи изглеждат различно и моментално привличат вниманието. Шевиците са интересни с контрастните си цветове и с изображенията, в които често са вплетени символи и изпълняват не само декоративна функция. Предците ни са използвали този вид изкуство с ритуално и обредно значение. С времето, магичното не е отишло на втори план, а се е преплело с естетиката. Отношението към такава дреха винаги е трепетно. Появява се желание да докоснеш и да усетиш релефа на орнаментите. Дрехите с бродерия са начин да се изрази емоция, индивидуалност и неповторимост. Шевиците не са тривиално модно решение и по принцип подхождат на романтични и артистични натури. Podium следва тази тенденция, но създава и облекла с елементи от традиционните български носии, които добре се вписват и в офисния дрескод и в ежедневието. Характерната за етническите народни костюми шевица е абсолютно допустима за съвременния образ на мъж, жена или дете и изглежда стилно и актуално върху всякаква дреха и аксесоар. Нещо повече – шевицата е съвременна модна тенденция.

Рокля Boriana
Рокля Boriana black lux
Рокля Rada denim
Риза Yasen
С нея могат да се украсят дрехи в различен стил – от „етно” до „oversize-look”. Тя присъства все по-често на сватби, кръщенета и други семейни празници. Не можем да наречем родолюбието и обръщането на българите към корените им демонстрация, но интересът към този тип облекла е голям. Podium задоволява тази потребност с палитра от рокли, сукмани, блузи, ризи и др., украсени с традиционни български бродерии. Това, което виждаме на модните дефилета обикновено е ръчна бродерия, която невероятно оскъпява дрехи. Днешният градски човек предпочита стилизирана машинна бродерия върху дреха с изчистена кройка.

Кои са причините украсените с шевици облекла да са толкова търсени?

1. Шевицата е гордост и олицетворение на традициите и патриотизма: целият символизъм на българската култура и разбиране за живота е заложен в цветовете и орнаментите – различни за отделните региони на страната.

2. Шевицата предпазва от беди и зли сили, особено, ако е ушита от любим човек.

3. Бродираната дреха е моден тренд.

4. Шевицата е универсална елегантност. Такава дреха може да се носи по всяко време и повод. Често я избират за сватби, кръщенета и други семейни празници. Бродираните облекла лесно се комбинират с други дрехи и аксесоари от гардероба. Изглеждат добре както с джинси, така и с делови костюми.

5.Удобни и комфортни дрехи: традиционно свободна кройка, която не се мачка и не ограничава движенията.

6. Придава индивидуалност: съвременните шевици са доста видоизменени и фигурите са стилизирани така, че да отиват на рокли, туники, блузи, тениски и дори на палта.

7. Винаги са актуални: не се притеснявайте, че ще излязат от мода! Това няма да стане. Културата и историята не се променят през няколко години.

Защо да си купите дреха с шевица от Podium?

Всяка от предлаганите от Podium рокли с бродерия - BORIANA, RADA, BOJANA, DENIZA, BILYANA, SHEVICA, е с различна кройка и дизайн на бродерията. Всеки модел има варианти в различни цветове и тъкани. Красивите бродерии, изработени на машина, подчертават нежността и красотата на притежателките на роклите и ги правят различни от останалите. Изделията на Podium са с отлично качество. Изработката и тъканите, от които са ушити дамските блузи SALZA, YANICA, RUMENA, LUBA, BLAGA, SIBILA и SVEJA, изцяло съответстват на дизайна и перфектното изпълнение на бродериите.

Традиционните български шевици са подходящи и за мъжкото съвременно облекло. Всеки мъж може да носи бродирана риза. Тя стои еднакво добре на артистична и на спортна натура. Съчетава се с екстравагантен, спортен или с елегантен панталон. Стои невероятно добре и с мъжки джинси. Колекцията от мъжки ризи на Podium е съобразена с нюансите в предпочитанията на представителите на силния пол, като им предлага памучни ризи с дълъг, къс и ¾ ръкав - KRIS, STILL, DANI, YASEN, VIK, DANIEL и др. Моделите са с различен дизайн и място за шевиците и могат да придадат мъжественост, романтичност или известна мекота на образа. На по-спортните натури се предлага риза – комбинация от два плата – бял памук и цветен трикотаж „пике”. Това е и най-подходящото за активното мъжко ежедневие предложение с шевица – чудесно допълнение и лек акцент към строгия фасон на мъжките дрехи.

Препоръчани продукти